Първият по рода си

РЕСТОРАНТ ЗА БАВНО ХРАНЕНЕ

През 2015 г. решихме да превърнем фермата в туристическа атракция, а в непосредствена близост, година по късно, изградихме и нашия семеен ресторант за охлюви.

Именно тогава бяхме отличени от Българската асоциация по хотелиерство и ресторантьорство с престижната награда  за „Най – нова туристическа атракция“.

ОТ ФЕРМАТА ДО ЧИНИЯТА“ – нашата концепция е да предложим на клиентите здравословна и вкусна храна като първо ги запознаем с всички етапи, през които преминава производствения процес, за да стигнем до приготвянето на ястията от охлюви.

РЕСТОРАНТ ЗА БАВНО ХРАНЕНЕ – мисия, която припознахме и следваме през годините. Това е пълна противоположност на заведенията за бързо хранене, които ни „дебнат“ от всеки ъгъл. Смятаме, че в нашето забързано ежедневие е необходимо да има място, в което да се спрем и бавно (като охлюв), с удоволствие да се наслаждаваме на живота, да се вслушаме в сетивата си.

В нашия ресторант се стремим да дадем нов прочит на охлюва като кулинарен деликатес и да възродим традицията за консумация на охлюви още от времето на бабите ни.
Фондю от охлюви и руло с плънка от охлюви и букет от сирена са едни от най-предпочитаните ястия в заведението.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!!!

Горди сме от факта, че нашата ферма е първата в Европа, която разполага със собствен ресторант.

В ресторанта може да се насладите на богата палитра от охлювни специалитети, приготвени по индивидуални рецепти и на чаша вино да се потопите в уютната атмосфера на френския провансалски стил.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!
Очаква Ви една истинска експлозия от вкусове с френски полъх от Прованс!

В ресторанта предлагаме разнообразие от ястия с охлюви, които включват салати, предястия и основни ястия. Предвидили сме и варианти за онези от Вас, които все още не консумират охлюви. Старателно подбираме продуктите, повечето от които са от нашата градина, в унисон със сезона и изтънчения вкус на нашите гости. 
 

Нашият ресторант се намира в с. Българево, община Каварна. В центъра на селото има указателни табели, които лесно и бързо ще Ви ориентират как да ни намерите.

Escargo

Гостува ни Chef Андре Токев

 „Ловци на храна“ Chef Андре Токев и Игор Дамянов отиват във ферма за охлюви в село Българево.

Ресторант ЕСКАРГО

    Call Now Button