ЕКО-ТЕЛУС

За фермата

Фермата се намира в североизточна България, в с. Българево, общ. Каварна, в район, включен в Натура 2000. Това е най-близкото населено място до природния резерват „Калиакра“, който е единственият резерват в България, включващ и защитена морска акватория. Именно чистата природа и благоприятните климатични условия правят района на село Българево идеалното място за отглеждане на охлюви в екологично чиста среда и предпоставка за високото качество на нашата продукция.

Фермата започва своята дейност в средата на 2010 г. върху обща площ от близо 5000 кв.м. Намира се на 500м. от Черноморския бряг в екологично чист район с умерено-континентален климат без индустриално производство, с преобладаващо влияние на морето.

Nachalna_str_1

„ЕКО – ТЕЛУС” – избрахме това съчетание от две думи – „Еко” като символ на екологично чист и „Телус”, което е името на древна богиня (майката Земя), водени от уверението си, че природните дадености в района са най-подходящите за целта и са предпоставка за екологично чисти продукти.

Zaglavna_Tehnologia-scaled

Стремим се всекидневно да осигуряваме най-добрите условия за нашите охлюви – висока влажност, оптимална температура, строга хигиена и качествена храна. Съвкупността от всички тези фактори заедно с непрекъснатите грижи и контрол, които полагаме, е гаранция за качеството на нашата продукция.

????????????????????????????????????

В нашата ферма отглеждаме охлюви от вида Helix Aspersa Maxima (Gros-Gris) по най- популярния метод, съобразен със специфичните особености на района – френския (полуинтензивен) метод.

Ферма и ресторант за охлюви Еко Телус Snail Farm and Restaurant Eco Telus015
    Call Now Button